Ο τυφώνας Ησαΐας «χτυπάει» τη Β. Καρολίνα- Σε ετοιμότητα και η Νέα Υόρκη

    153
    Ο τυφώνας Ησαΐας «χτυπάει» τη Β. Καρολίνα- Σε ετοιμότητα και η Νέα Υόρκη

    Στη Βόρεια Καρολίνα έφτασε ο τυφώνας Ησαΐας, φέρνοντας ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, στο πέρασμά του. Ο κυβερνήτης της Β. Καρολίνας, Roy Cooper, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ προέτρεψε τους κατοίκους να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να εκκενώσουν την πολιτεία, σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο. Ακόμη, ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες αρχές έκτακτης ανάγκης της Β. Καρολίνας, έχουν μεριμνήσει για την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών που προβλέπεται για την πανδημία του Covid-19, σε περίπτωση εκκένωσης.

    Το ενθαρρυντικό είναι, ότι την Τρίτη 4 Αυγούστου, η ένταση του τυφώνα μειώθηκε αισθητά και μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα. Ωστόσο, ο τυφώνας έχει αναγκάσει πολλές από τις εγκαταστάσεις εξέτασης για τη διάγνωση κρουσμάτων κορονοϊού να κλείσουν επ’ αόριστον.

    Παράλληλα, η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για πιθανές πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill De Blasio έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες της αμερικανικής πόλης να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

    Από μεριάς του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια, σε όσες πολιτείες έχουν πληγεί από τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Ησαΐα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι πλημμύρες και καταστροφικοί άνεμοι είναι πολύ πιθανό να λάβουν χώρα, ενώ ζήτησε με τη σειρά του από τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή  επαγρύπνηση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα μέχρι τα ακραία καιρικά φαινόμενα να περιοριστούν.

    Φωτό: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.