Νορβηγία: 33 ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο θετικοί στον κορονοϊό

Νορβηγία: 33 ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο θετικοί στον κορονοϊό

290
Νορβηγία: 33 ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο θετικοί στον κορονοϊό

Τουλάχιστον 33 μέλη πληρώματος που έχουν περιοριστεί πάνω σε κρουαζιερόπλοιο της νορβηγικής εταιρίας Hurtigruten, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η εταιρία.

Από τα 158 μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Roald Amundsen, «33 βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, ενώ 120 βρέθηκαν αρνητικά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Hurtigruten. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Προχθες Παρασκευή τέσσερις εργαζόμενοι του πλοίου βρέθηκαν θετικοί στον ιό και έκτοτε νοσηλεύονται. Πρόκειται για «ξένους υπηκόους», σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Το πλήρωμα του Roald Amundsen, το οποίο είχε φθάσει το ίδιο πρωί στο λιμάνι Τρόμσο (βόρεια) από το νορβηγικό αρχιπέλαγος των νησιών Σβάλμπαρντ, τέθηκε σε καραντίνα πάνω στο πλοίο, αφού τέσσερα μέλη του προσωπικού «είχαν απομονωθεί για αρκετές ημέρες λόγω άλλων συμπτωμάτων, που δεν συνδέονταν με την Covid-19», εξήγησε χθες σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος να υποψιαστούμε την Covid-19 όταν το πλοίο έδεσε στο Τρόμσο λόγω των συμπτωμάτων που παρουσίαζαν», συνέχισε.

Στο πλοίο επέβαιναν επίσης σχεδόν 180 επιβάτες που είχαν αναχωρήσει στις 25 Ιουλίου. Κανείς δεν είχε αναφέρει συμπτώματα που να συνδέονταν με την Covid-19 στη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με την εταιρία. Όλοι αποβιβάστηκαν κατά την άφιξή τους χθες, αλλά περίπου 60 από αυτούς είναι σε καραντίνα στο Τρόμσο, διευκρινίζει σήμερα η εταιρία.

Το νορβηγικό Ινστιτούτο δημόσιας υγείας δεν αποκλείει να ανακαλυφθούν και άλλα κρούσματα μόλυνσης, «όμως δεν θα έχουμε την απάντηση πριν διενεργηθούν τα τεστ», ανέφερε αξιωματούχος του ινστιτούτου, που συνιστά σε όλους τους επιβάτες να τεθούν σε καραντίνα εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

Μέχρι προχθες η σκανδιναβική χώρα κατέγραφε 9.208 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Πηγή, Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.