Τα πάνω κάτω στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle»

Τα πάνω κάτω στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle»

153
Τα πάνω κάτω στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle»

Η γαλλική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τα σχέδια για την κατασκευή ενός τέταρτου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο του Παρισιού «Charles de Gaulle» λόγω της κρίσης του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari.

Η γαλλική κρατική εταιρεία διαχείρισης αερολιμένων ADP σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν τέταρτο τερματικό σταθμό στο CDG-Roissy με χωρητικότητα 35 έως 40 εκατ. επιβατών ετησίως, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από ακτιβιστές και τοπικούς φορείς, ενώ πλέον και η πτώση της κυκλοφορίας λόγω του Covid-19 έχει προκαλέσει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά του.

«Ο αρχικός σχεδιασμός για επιπλέον 40 εκατ. επιβάτες έως το 2030 πιθανώς δεν δικαιολογείται πλέον», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιόφωνο Europe 1.

Επιπλέον, ο κ. Djebbari ανέφερε ότι τα γαλλικά αεροδρόμια θα εξακολουθούν να χρειάζονται επενδύσεις για αναβαθμίσεις και θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι μπορούν να προσγειωθούν νέοι τύποι αεροπλάνων, όπως αεροπλάνα με υδρογόνο.

«Το θέμα του T4 θα επανεξεταστεί σε βάθος, αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε, προσθέτοντας ότι το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές με τον επικεφαλής της ADP, Augustin de Romanet.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Djebbari αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την κρίση του Covid-19, η οποία επέφερε μείωση της κίνησης στα γαλλικά αεροδρόμια κατά 40% σε σχέση με τα προ κορονοϊού επίπεδα, με ελαφρώς περισσότερη κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού και λίγο λιγότερη στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

«Η κίνηση ανακάμπτει πολύ σταδιακά. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο εάν οι επιχειρηματικοί πελάτες θα επιστρέψουν, αυτό θα δώσει μια ένδειξη για το τέλος του έτους και τον επόμενο χρόνο», σημείωσε.

Η ADP δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και επτά χρόνια ώσπου η κίνηση των επιβατών να ανακάμψει εντελώς από την κρίση. Η κυκλοφορία κατά το πρώτο εξάμηνο στα αεροδρόμια Charles de Gaulle και Orly μειώθηκε κατά 62%, σε 19,8 εκατ. επιβάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.