SOS από τη θαλάσσια πανίδα των νησιών Γκαλαπάγκος

SOS από τη θαλάσσια πανίδα των νησιών Γκαλαπάγκος

92
SOS από τη θαλάσσια πανίδα των νησιών Γκαλαπάγκος

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται το Υπουργείο Άμυνας του Εκουαδόρ, καθώς αυξάνονται οι έλεγχοι σε αλιευτικά σκάφη, κυρίως κινεζικά, στα νησιά Γκαλαπάγκος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν εισέρχονται στα ύδατα αυτά, τα οποία είναι οικολογικά «ευαίσθητα».

Κινεζικά αλιευτικά εμφανίζονται κάθε χρόνο στην περιοχή, απειλώντας την πλούσια θαλάσσια πανίδα των νήσων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2017, αλιευτικό σκάφος της Κίνας εντοπίστηκε να μεταφέρει 300 τόνους σπάνιων και υπό εξαφάνιση ψαριών.

«Είμαστε σε επιφυλακή και διενεργούμε ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν γεγονότα όπως του 2017», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας του Εκουαδόρ, Oswaldo Jarrin.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Εκουαδόρ έχει εντοπίσει περίπου 260 αλιευτικά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των νησιών Γκαλαπάγκος. Τα νησιά Γκαλαπάγκος, τα οποία ενέπνευσαν τον Δαρβίνο τον 19ο αιώνα για τη θεωρία της εξέλιξης, διαθέτουν μια σπάνια πανίδα, μεταξύ των οποίων χελώνες, φλαμίνγκο και άλμπατρος.

Φωτό: Jose Jacome/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.