Στοχοποίησης συνέχεια για ελληνόκτητα πλοία στην Αυστραλία

Στοχοποίησης συνέχεια για ελληνόκτητα πλοία στην Αυστραλία

5488
Στοχοποίησης συνέχεια για ελληνόκτητα πλοία στην Αυστραλία

Δυστυχώς τον γύρο του κόσμου κάνει μέσω των μεγαλύτερων διεθνών ναυτιλιακών ιστοσελίδων ότι απαγορεύθηκε σε ελληνόκτητο πλοίο να εισέλθει στα αυστραλιανά ύδατα τους επόμενους έξι μήνες.

Η Australian Maritime Safety Authority (AMSA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου ότι απαγόρευσε στο υπό σημαία Λιβερίας πλοίο «Agia Sofia» να καταπλεύσει στα λιμάνια της Αυστραλίας τους επόμενους έξι μήνες.

Πιο συγκεκριμένα η AMSA επιθεώρησε το πλοίο το Σάββατο 25 Ιουλίου στο λιμάνι Hay Point στο Mackay μετά από καταγγελίες της International Transport Workers’ Federation. Μετά την επιθεώρηση, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένους ναυτικούς δεν είχαν καταβληθεί απολαβές από τον Αύγουστο του 2019, ύψους $45.000.

Όπως αναφέρει η ΑΜSA, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών ενώ η αυστραλιανή αρχή επέτρεψε στο πλοίο να αποπλεύσει από την Αυστραλία έχοντας διασφαλίσει ότι καταβλήθηκαν οι απολαβές στους ναυτικούς.

Η AMSA ενημερώνει στην ανακοίνωσή της ότι τον Ιανουάριο του 2018, είχε προβεί σε κράτηση του επίσης ελληνόκτητου πλοίου «Koundouros» στο λιμάνι Walcott καθώς δεν είχαν καταβληθεί απολαβές άνω των $7.500 σε μέλη του πληρώματος.

Είναι γνωστή η σημαντικότατη και διαρκής επιρροή της ITF τόσο στα ΜΜΕ όσο και στις λιμενικές αρχές της Αυστραλίας, εδώ και πολλές δεκαετίες. Όπως επίσης η ακραία και ενίοτε υπερβολική ή και άδικη στοχοποίηση από την ITF αρκετών πλοίων στην Αυστραλία, ακόμα και ελληνικών συμφερόντων, ειδικά όταν φέρουν σημαίες ανοικτών νηολογίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.