Κρατική στήριξη στους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Κρατική στήριξη στους γαλλικούς σιδηροδρόμους

40
Κρατική στήριξη στους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Την κρατική στήριξη για την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF προκειμένου να επιβιώσει από την κρίση του κορονοϊού, παρέχοντας αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε o υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari στην εφημερίδα Le Figaro.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδράμει τους εθνικούς σιδηρόδρομους μέσω αύξησης κεφαλαίου ή πρόσθετης εξαγοράς χρέους, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός.

«Η SNCF δεν έχει πρόβλημα ταμειακών ροών. Ωστόσο, το κράτος θα βοηθήσει την εταιρεία κατά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κ. Djebbari και κατέληξε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα περιμένει σε αντάλλαγμα ένα «υψηλό επίπεδο οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδόσεων» από την SNCF.

Μετά την Air France και τη Renault, η Γαλλία υπόσχεται μια νέα παρέμβαση, σημειώνοντας ότι το κράτος έχει ήδη επιτρέψει στην SNCF να δανειστεί 1,2 δισ. ευρώ από τις αγορές προκειμένου να χρηματοδοτήσει «τον μισθό ενός στους τρεις εργαζομένους μέσω μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

«Αρκετές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι: η ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου ή η ανάκτηση ενός πρόσθετου μέρους του χρέους, για παράδειγμα», δήλωσε ο Jean-Baptiste Djebbari στη συνέντευξη.

Στα μέσα Ιουνίου, ο διευθύνων σύμβουλος της SNCF, Jean-Pierre Farandou, υπολόγισε ότι η κρίση του Covid-19 από μόνη της θα κοστίσει στον κύκλο εργασιών των γαλλικών σιδηροδρόμων σχεδόν 4 δισ. ευρώ και ότι μια παρέμβαση από το κράτος είναι επιβεβλημένη.

Φωτό: Inkflo/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.