Και το LinkedIn θύμα της κρίσης του Covid-19

Και το LinkedIn θύμα της κρίσης του Covid-19

181
Και το LinkedIn θύμα της κρίσης του Covid-19

Ο επαγγελματικός ιστότοπος δικτύωσης της Microsoft, LinkedIn, δήλωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου ότι σκοπεύει να προβεί στη μείωση περίπου 960 θέσεων εργασίας ‒ή το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της‒, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει συνεχή επίδραση στη ζήτηση για τα προϊόντα της πλατφόρμας αναζήτησης θέσεων εργασίας.

Το LinkedIn, με έδρα την Καλιφόρνια, βοηθά τους εργοδότες να εκτιμήσουν την καταλληλότητα ενός υποψηφίου για έναν ρόλο και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να βρουν νέα δουλειά.

Οι θέσεις εργασίας που θα περικοπούν θα αφορούν κυρίως τον κλάδο των πωλήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού. Ανακοινώνοντας το σχέδιο σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του LinkedIn, ο διευθύνων σύμβουλος, Ryan Roslansky, ανέφερε ότι η εταιρεία θα παράσχει τουλάχιστον δέκα εβδομάδες αποζημίωση καθώς και ασφάλιση υγείας για ένα έτος για υπαλλήλους των ΗΠΑ, ενώ σε περίπτωση νέων προσλήψεων θα προτιμηθούν οι απολυθέντες εργαζόμενοι.

«Θέλω να ξέρετε ότι αυτές είναι οι μόνες απολύσεις που σχεδιάζουμε», δήλωσε ο κ. Roslansky στο μήνυμά του.

Το προσωπικό που πρόκειται να απολυθεί, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί ακόμη, θα μπορεί να διατηρήσει τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές και τον εξοπλισμό που τους είχαν παρασχεθεί πρόσφατα, στο πλαίσιο της τηλεργασίας, προκειμένου να τους βοηθήσουν να βρουν νέες ευκαιρίες καριέρας.

Δεδομένου ότι το lockdown για τον περιορισμό του Covid-19 έχει πλήξει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, το LinkedIn έχει πληγεί σημαντικά, καθώς οι εταιρείες απολύουν προσωπικό ή περιορίζουν δραστικά τις προσλήψεις.

Φωτό:΅Ritchie B. Tongo/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.