H Apple προς ένα πράσινο «modus operandi»

H Apple προς ένα πράσινο «modus operandi»

76
H Apple προς ένα πράσινο «modus operandi»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κολοσσός κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, στόχος είναι η εξάλειψη του ανθρακικού αποτυπώματός της μέχρι και το 2030.

Η Apple αναφέρει ότι μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν για την επιτάχυνση και την επίτευξη της απανθρακοποίησης των δραστηριοτήτων της είναι η επέκταση των τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας, καθώς και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Apple κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές της άνθρακα κατά 4,3 εκατ. μετρικούς τόνους για το 2019, ενώ οι οικολογικές πρακτικές για την παραγωγή των προϊόντων της έχουν μειώσει τον μέσο όρο απαιτούμενης ενέργειας για τις παραγωγικές της διαδικασίες κατά 73%. Παράλληλα, το U.S.-China Green Fund θα επενδύσει στην Apple $100 εκατ. για την υλοποίηση ενεργειακών projects.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Apple, Tim Cook, «οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται δεν είναι μόνο για το καλό του πλανήτη μας, αλλά επιπλέον μας έχουν βοηθήσει να κάνουμε τα προϊόντα μας πιο ενεργειακά αποδοτικά, καθώς και να εισαγάγουμε νέες πηγές καθαρής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.