BHP: Ρεκόρ παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος αλλά και προβληματισμός

BHP: Ρεκόρ παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος αλλά και προβληματισμός

144
BHP: Ρεκόρ παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος αλλά και προβληματισμός

Επίπεδα ρεκόρ στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος κατέγραψε το BHP Group, σημειώνοντας αύξηση κατά 7% για το Q4 του οικονομικού έτους 2020. Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι η πιθανή επανεμφάνιση κύματος κρουσμάτων του Covid-19 θα αποτελέσει απειλή για τη ζήτηση των κύριων εμπορευμάτων παραγωγής της. Ως εκ τούτου, η BHP προέβη σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της σχετικά με την παραγωγή μεταλλευμάτων για το επόμενο οικονομικό έτος.

Πιο συγκεκριμένα, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, η BHP αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της σχετικά με την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος μεταξύ 244-253 εκατ. τόνων για το οικονομικό έτος 2021.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, οι εταιρείες εξόρυξης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη βιομηχανική ανάκαμψη της Κίνας, για να κρατήσουν την τιμή του σιδηρομεταλλεύματος σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα και να αποφύγουν την ολοένα μειωμένη ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς, ένεκα των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα στοιχεία του Reuters κάνουν λόγο για παραγωγή 414.000 τόνων χαλκού από την BHP για το Q4 του 2020, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της τράπεζας UBS για 388.000 τόνους. Τέλος, η BHP προέβη σε αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων για την παραγωγή χαλκού για το 2021 κατά 5-14%, στους 1,48-1,64 εκατ. τόνους, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.