Ο άνθρακας χάνει το στοίχημα στη Γερμανία

Ο άνθρακας χάνει το στοίχημα στη Γερμανία

109
Ο άνθρακας χάνει το στοίχημα στη Γερμανία

Οι γερμανικές εισαγωγές άνθρακα είναι πιθανό να μειωθούν φέτος κατά 40%, λόγω της εξασθενημένης ζήτησης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ελέω Covid-19, εκτίμησε πρόσφατα η Ένωση Γερμανών Εισαγωγέων Άνθρακα, VDKi.

«Εκτιμούμε ότι οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα θα κινηθούν σε ένα εύρος 17,5-22,5 εκατ. τόνων», ανέφερε στην καθιερωμένη εξαμηνιαία συνέντευξη Τύπου ο Franz-Josef Wodopia, Managing Director της VDKi.

Ήδη οι γερμανικές εισαγωγές άνθρακα έχουν μειωθεί σημαντικά από τα επίπεδα των 43 εκατ. τόνων το 2016, καθώς η συμμετοχή του (άνθρακα) στο ενεργειακό μείγμα βαίνει μειούμενη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα αντιπροσώπευσαν μόλις το 6,4% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας το α΄ εξάμηνο σε σχέση με το 9,9% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αντίστοιχα η συμμετοχή του φυσικού αερίου κινήθηκε στο 16%, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 50%, ενώ ο λιγνίτης και η πυρηνική ενέργεια συμμετείχαν επίσης για την παροχή ηλεκτρισμού στη χώρα.

Τέλος, και σύμφωνα με τα στοιχεία της VDKi, η παγκόσμια παραγωγή άνθρακα ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 7,3 δισ. τόνων πέρυσι, παρά τις διεθνείς κοινωνικές πιέσεις για μείωση της χρήσης του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.