Τα ρομπότ «κατακλύζουν» την Κίνα

Τα ρομπότ «κατακλύζουν» την Κίνα

153
Τα ρομπότ «κατακλύζουν» την Κίνα

Αύξηση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή ρομπότ της Κίνας για τον μήνα Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή ρομπότ της χώρας αυξήθηκε κατά 29,2% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, φτάνοντας στις 20.761 μονάδες και καταγράφοντας επίσης αύξηση κατά 16,9% σε σχέση με τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (National Bureau of Statistics ‒ NBS), η παραγωγή ρομπότ της χώρας για το H1 ανήλθε σε 93.794 μονάδες, συνιστώντας ποσοστιαία αύξηση κατά 10,3% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2019.

Η ολοένα αυξανόμενη παραγωγή ρομπότ της Κίνας αποτελεί προσπάθεια για ενίσχυση του τομέα κατασκευής της χώρας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από έλλειψη εργατικού δυναμικού, καθώς και αυξανόμενα κόστη.

Το 2016, η Κίνα εξέδωσε κατευθυντήρια γραμμή, σύμφωνα με την οποία δεσμεύτηκε να επεκτείνει και να ενισχύσει τη χρήση των ρομπότ σε βιομηχανίες όπως αυτές της κατασκευής οχημάτων, ηλεκτρικών ειδών, οικιακών συσκευών, χημικών προϊόντων, καθώς και στις αερομεταφορές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.