Ιαπωνία: Ανοδική πορεία στη ζήτηση για LNG

Ιαπωνία: Ανοδική πορεία στη ζήτηση για LNG

72
Ιαπωνία: Ανοδική πορεία στη ζήτηση για LNG

Αύξηση στις εισαγωγές LNG καταγράφηκε τον Ιούνιο για την Ιαπωνία. Αν και η εν λόγω αύξηση ήταν μικρή, εντούτοις καταδεικνύει ότι υπάρχει ανοδική πορεία στη ζήτηση, παρά τις σημαντικές μειώσεις που σημειώθηκαν τους περασμένους μήνες λόγω του κορονοϊού.

Ως η μεγαλύτερη σε εισαγωγές LNG χώρα παγκοσμίως, η Ιαπωνία παρέλαβε 5,26 εκατ. τόνους LNG τον Ιούνιο, καταγράφοντας αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Παράλληλα, ο Ιούνιος αποτελεί τον πρώτο μήνα για το 2020 κατά τον οποίο παρατηρείται αύξηση του όγκου εισαγωγής LNG.

Σημειώνεται ότι για το H1 του 2020 η Ιαπωνία εισήγαγε 36,40 εκατ. τόνους LNG (πτώση κατά 5,7% σε σχέση με το 2019), με τα κόστη εισαγωγής να ανέρχονται σε $17,6 δισ. Οι αντίστοιχες εισαγωγές για την ίδια περίοδο του 2019 ανήλθαν σε 38,58 εκατ. τόνους, με συνολικό κόστος $21,23 δισ.

Παράλληλα, όσον αφορά την εισαγωγή άνθρακα, η Ιαπωνία κατέγραψε αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 κατά 2%. Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω εισαγωγές ανήλθαν σε 8,21 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.