Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Ρεκόρ κερδών το α΄εξάμηνο

Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Ρεκόρ κερδών το α΄εξάμηνο

247
Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Ρεκόρ κερδών το α΄εξάμηνο

Παρά τα προβλήματα που οφείλονται στην πανδημία λόγω του Κορονοϊού COVID-19, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε., υπό τη νέα του διοίκηση, πέτυχε ρεκόρ κερδών για το 1ο εξάμηνο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, με στόχο κερδοφορίας για το πρώτο εξάμηνο του 2020 τις 371.350 ευρώ από τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε το 2019, ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. έφτασε κέρδη ύψους 719.118 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο κατά 94%.

Σημειωτέον ότι η κερδοφορία του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2020 υπερβαίνει τη συνολική κερδοφορία του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφερόμενη κερδοφορία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω της πανδημίας ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. είχε μεγάλες απώλειες εσόδων δεδομένου ότι:

Α) Σχεδόν μηδενίστηκαν τα έσοδα από τον Τομέα της Ακτοπλοΐας για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο.

Β) Σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές αποφάσεις αποστερήθηκε σημαντικά έσοδα από τη μη είσπραξη του αντιτίμου παραχωρήσεων χώρων και καταστημάτων προς τρίτους.

Η επίτευξη της ανωτέρω κερδοφορίας οφείλεται κυρίως:

Α) Στην αναζήτηση νέων δραστηριοτήτων και φορτίων στη διεθνή αγορά.

Β) Στη μείωση των εξόδων

Γ) Στη διεκδίκηση και τιμολόγηση οφειλών παρελθόντων ετών προς τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε.

Παράλληλα, με συνεχή προσπάθεια της νέας διοίκησης ανακτήθηκαν επισφάλειες τιμολογημένων υπηρεσιών παρελθόντων ετών, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το ύψος παλαιών επισφαλειών και να βελτιωθεί ανάλογα η ρευστότητα του Οργανισμού.

Η διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους εργαζομένους της, “οι οποίοι εν μέσω πανδημίας υπερέβαλαν εαυτούς, ώστε να λειτουργήσει η εταιρία σε μια περίοδο, κατά την οποία η γνωστή υποστελέχωση του Οργανισμού επιβαρύνθηκε και από αυτή τη δυσμενή συγκυρία”.

Με βάση αυτή την απόδοση κερδοφορίας, η νέα διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον και προγραμματίζει τις απαραίτητες επενδύσεις, ώστε το 2021 να αποτελέσει έτος-σταθμό για τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε. σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, τη βελτίωση των υποδομών του λιμένος, την προσέλκυση νέων πελατών και, βεβαίως, τη διασφάλιση της οικονομικής ευρωστίας του Οργανισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.