Οι εταιρείες κρουαζιέρας σε αναζήτηση ρευστότητας

Οι εταιρείες κρουαζιέρας σε αναζήτηση ρευστότητας

124
Οι εταιρείες κρουαζιέρας σε αναζήτηση ρευστότητας

Σημαντικές είναι οι οικονομικές απώλειες των εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων για το Q2, επιβεβαιώνοντας ότι οι επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας του Covid-19 εξακολουθούν να είναι σοβαρές. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. την Πέμπτη 16 Ιουλίου, τα εκτιμώμενα έσοδα για το Q2 του 2020 είναι μειωμένα, ενώ η εταιρεία αναγκάστηκε να προβεί σε αναβολή των προγραμματισμένων της ταξιδιών κρουαζιέρας.

Η νορβηγική εταιρεία εκτιμά πως τα έσοδά της για το β΄ τρίμηνο του 2020 δεν θα ξεπερνούν τα $2,2 εκατ., σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωσή της.

Λόγω των υφιστάμενων οικονομικών επιβαρύνσεων ένεκα της πανδημίας, καθώς και της ραγδαίας μείωσης στις κρατήσεις εισιτηρίων, η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει $925 εκατ. μέσω της έκδοσης δύο ομολόγων, προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητά της και να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις που ανέρχονται σε $675 εκατ. Επιπλέον, για την περαιτέρω οικονομική της ενίσχυση, η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει $250 εκατ., μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Παρόμοια οικονομική στρατηγική σκοπεύει να ακολουθήσει και η Carnival Corp., με την άντληση $250 εκατ. μέσω έκδοσης ομολόγων. Τέλος, η Norwegian ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις εισιτηρίων για το 2021 βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, εντούτοις η παγκόσμια οικονομική κρίση ενδεχομένως να «χτυπήσει» τη ζήτηση περαιτέρω.

Φωτό: Mohamed Hakim/PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.