Κρουαζιέρα: Παράταση αναστολής στις ΗΠΑ

Κρουαζιέρα: Παράταση αναστολής στις ΗΠΑ

161
Κρουαζιέρα: Παράταση αναστολής στις ΗΠΑ

Επέκταση της αναστολής λειτουργίας των κρουαζιερόπλοιων αποφάσισαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention ‒ CDC), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μέτρο για τον περιορισμό περαιτέρω εξάπλωσης του Covid-19 σε αμερικανικό έδαφος, καθώς τα κρούσματα των τελευταίων δύο μηνών έχουν σημειώσει ανησυχητική αύξηση. Η αρχική απόφαση των CDC για παύση της λειτουργίας των κρουαζιερόπλοιων εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου με ισχύ έως και τις 24 Ιουλίου.

Ωστόσο, τα CDC αποφάσισαν την αναστολή της κρουαζιέρας έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Η νέα αυτή απόφαση είναι τελεσίδικη και μπορεί να ανακληθεί μόνο εάν ο Secretary of Health and Human Services των ΗΠΑ αποφασίσει ότι τα επίπεδα εξάπλωσης του ιού δικαιολογούν την επαναλειτουργία της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) αποφάσισε οικειοθελώς τον περασμένο μήνα να παρατείνει το χρονικό διάστημα αναστολής των ταξιδιών κρουαζιέρας στις ΗΠΑ μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τα CDC προέβησαν στην προαναφερθείσα παράταση (30 Σεπτεμβρίου), καθότι πολλές από τις εταιρείες κρουαζιέρας των ΗΠΑ δεν αποτελούν μέλη της CLIA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC για την περίοδο 1η Μαρτίου-10 Ιουλίου, τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού ή/και ασθενειών με παρόμοια συμπτώματα εντός των κρουαζιερόπλοιων ανήλθαν σε 2.973.

Η υφιστάμενη κατάσταση έχει αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τις εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων, οι οποίες βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται με φρενήρεις ρυθμούς, ενώ επίσης καλούνται να αντιμετωπίσουν και ένα κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με την επαναλειτουργία τους.

Φωτό: Po Mike Lutz/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.