Iron ore: Η Κίνα, οδηγός για το εμπόριο

Iron ore: Η Κίνα, οδηγός για το εμπόριο

148
Iron ore: Η Κίνα, οδηγός για το εμπόριο

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής iron ore, η Rio Tinto, ανακοίνωσε την Παρασκευή 17 Ιουλίου ότι κατέγραψε το β΄ τρίμηνο ελαφρά αύξηση 1,5% στις εξαγωγές, επισημαίνοντας ότι η κινεζική ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης.

Ειδικότερα η Rio Tinto εξήγαγε 86,7 εκατ. τόνους iron ore το Q2, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι οι εξαγωγές έφταναν τους 85,4 εκατ. τόνους.

Παρά τη σφοδρή οικονομική κρίση διεθνώς, ως απόρροια της πανδημίας, η ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα παρέμεινε σθεναρή, καθώς το Πεκίνο από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε πακέτα οικονομικής στήριξης με επίκεντρο τις υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, η Rio Tinto τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Κίνα ήταν σταθεροποιητικές, ιδιαίτερα για τους κλάδους των υποδομών και των κατασκευών. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού μπορεί να επιφέρει εξίσου σημαντικές στρεβλώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή iron ore της Rio Tinto, ανήλθε στους 83,2 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε ετήσια βάση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.