Νηολόγιο Isle of Man: Νέα εφαρμογή προς την υποστήριξη των ναυτικών

Νηολόγιο Isle of Man: Νέα εφαρμογή προς την υποστήριξη των ναυτικών

309
Νηολόγιο Isle of Man: Νέα εφαρμογή προς την υποστήριξη των ναυτικών

Το Νηολόγιο της Νήσου του Μαν εγκαινιάζει για πρώτη φορά μια νέα εφαρμογή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ναυτικών που παραμένουν στη θάλασσα, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του νηολογίου της Νήσου του Μαν, Cameron Mitchell, η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν για περίπου 11.000 ναυτικούς που ταξιδεύουν σε περισσότερα από 400 πλοία τα οποία φέρουν τη σημαία της

Νήσου του Μαν. H εφαρμογή βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ αναμένεται να έχει κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα.

Ο κ. Mitchell, έχοντας υπηρετήσει δεκαεπτά χρόνια στη θάλασσα ως μηχανικός, σε εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Maersk και Farstad, διευκρινίζει ότι η ανάπτυξη της εφαρμογής αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με δήλωσή του, «μία από τις κύριες λειτουργίες της εφαρμογής είναι η παροχή κοινωνικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε οι ναυτικοί να αλληλεπιδρούν περισσότερο μεταξύ τους για να καταπολεμήσουν την απομόνωση».

Επίσης αποκάλυψε ότι η ομάδα του νηολογίου που δραστηριοποιείται στη δημιουργία της εφαρμογής συνεργάζεται με τον Οργανισμό Θαλάσσιας Εκπαίδευσης Tapiit, ο οποίος θα μεταδίδει ζωντανά τις συνεδρίες υποστήριξης και εκπαίδευσης προς τους ναυτικούς μέσω της εφαρμογής.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Tapiit, Richard Turner, υπάρχουν και επιπλέον οργανισμοί υψηλού βεληνεκούς, οι οποίοι συμβάλλουν εξίσου σε αυτό το project και θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Τέλος, ο κ. Mitchell δήλωσε ότι «το feedback που λαμβάνουμε από πλοιοκτήτες, είτε είναι πελάτες είτε όχι, είναι εξαιρετικά θετικό. Οι πλοιοκτήτες θέλουν να βρουν νέους και καλύτερους τρόπους για να προστατεύσουν τους ναυτικούς τους, ενώ επίσης θέλουν να “αγκαλιάσουν” τις ψηφιακές καινοτομίες. Ευελπιστούμε ότι η εφαρμογή αυτή θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης εν πλω για τους ναυτικούς που απασχολούνται σε πλοία εγγεγραμμένα στο νηολόγιο της Νήσου του Μαν».

Φωτό: www.iomshipregistry.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.