Το Κατάρ, σταθερός προμηθευτής LNG της Μεγάλης Βρετανίας

Το Κατάρ, σταθερός προμηθευτής LNG της Μεγάλης Βρετανίας

91
Το Κατάρ, σταθερός προμηθευτής LNG της Μεγάλης Βρετανίας

Στα υψηλότερα επίπεδα έχουν φτάσει οι προμήθειες φυσικού αερίου του Κατάρ προς το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας Al-Sharq.

Κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η μέση ημερήσια παροχή LNG από το Κατάρ προς τη Βρετανία ανερχόταν σε 42,7 εκατ. κυβικά μέτρα.

Η Al-Sharq ανέφερε ότι έξι από τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια έφτασαν στον σταθμό της South Hook Gas Company στο Ηνωμένο Βασίλειο με φορτίο περίπου 470 εκατ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο στη συνέχεια διανεμήθηκε σε εκατομμύρια σπίτια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Κατάρ θεωρείται μία από τις κυριότερες χώρες προέλευσης LNG για τη Μεγάλη Βρετανία, καλύπτοντας περίπου το 20% των ετήσιων αναγκών φυσικού αερίου.

Το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο, με τις εξαγωγές της χώρας το 2018 να ανέρχονται σε 104,8 δισ. κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τη στατιστική αναθεώρηση της BP για την παγκόσμια ενέργεια το 2019.

Φωτό: Andrey Sharpilo/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.