Γαλλικό άνοιγμα επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία

Γαλλικό άνοιγμα επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία

102
Γαλλικό άνοιγμα επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία

Την πρόθεσή τους να εισέλθουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας μέσω επενδύσεων στους τομείς του τουρισμού, των τροφίμων και της βιομηχανίας εκδήλωσαν μια σειρά από γαλλικές εταιρείες και επιχειρηματίες της χώρας, σύμφωνα με το Αραβο-Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που θα τους επιτρέψουν να επενδύσουν στο Βασίλειο, έχοντας αναθέσει σε οικονομικούς συμβούλους τη διενέργεια μελετών σκοπιμότητας και τον προσδιορισμό των στοχοθετημένων τομέων.

Η Παγκόσμια Έκθεση Επενδύσεων για το 2020 της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) ‒που εκδόθηκε πρόσφατα‒ αποκάλυψε την άνοδο των ροών άμεσων ξένων επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία κατά 7% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φτάνοντας τα 4,6 δισ. δολάρια, παρά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Η έκθεση σημείωσε ότι το Βασίλειο αποτελεί έναν από τους κύριους προορισμούς για άμεσες ξένες επενδύσεις στην περιοχή της Δυτικής Ασίας, καταφέρνοντας να κερδίσουν την πλειοψηφία των εισροών κατά το προηγούμενο έτος, προτού ξεκινήσει η τρέχουσα οικονομική ύφεση ως αποτέλεσμα του Covid-19.

O γενικός γραμματέας του Αραβο-Γαλλικού Επιμελητηρίου, Δρ Saleh al-Tayyar, δήλωσε ότι ορισμένες μεγάλες εταιρείες στη Γαλλία και στο εξωτερικό προετοιμάζονται για την επιτυχή μετάβαση στη μετά Covid-19 εποχή, ενώ πρόσθεσε ότι το Βασίλειο προχωρά σύμφωνα με μια σαφή μεθοδολογία σε ισχυρά και πολλά υποσχόμενα αναπτυξιακά σχέδια, παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος κατέληξε τονίζοντας ότι οι πολιτικές του Ριάντ κατάφεραν να περιορίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εθνική οικονομία και έχουν γίνει πηγή προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Φωτό: GLady/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.