Chemical tankers: Υψηλή αβεβαιότητα ενόψει

Chemical tankers: Υψηλή αβεβαιότητα ενόψει

229
Chemical tankers: Υψηλή αβεβαιότητα ενόψει

Η Stolt-Nielsen Limited ανακοίνωσε την Πέμπτη 2 Ιουλίου τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $3,6 εκατ., ενώ τα έσοδά της έφτασαν στα $503,5 εκατ.

Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της εταιρείας, ο CEO της Stolt-Nielsen Limited, Niels G. Stolt-Nielsen, ανέφερε ότι η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε σημαντικά όλες τις δραστηριότητες του ομίλου και πρόσθεσε ότι το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να επιφυλάξει επίσης σημαντικές προκλήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη Stolt Tankers, ο συνολικός όγκος υγρών μεταφερόμενων φορτίων αυξήθηκε το β΄ τρίμηνο, ο στόλος των MR στην αγορά μειώθηκε, ενώ θετική εξέλιξη αποτέλεσε επίσης η μείωση του κόστους καυσίμων.

«Οι προοπτικές είναι δύσκολο να προβλεφθούν και είναι εξαιρετικά αβέβαιες. […] Ενώ κατά το β΄ τρίμηνο απολαύσαμε μια ισχυρή αγορά για τα chemical tankers, σημαντικές προκλήσεις αναμένονται το γ΄ τρίμηνο, ως απόρροια της εκτιμώμενης εξασθένησης της αγοράς των MR και της ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας», ήταν τέλος τα λόγια του κ. Niels G. Stolt-Nielsen.

Φωτό: WikimediaImages/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.