Ινδονησία: Περικοπές στην παραγωγή άνθρακα ενόψει;

Ινδονησία: Περικοπές στην παραγωγή άνθρακα ενόψει;

52
Ινδονησία: Περικοπές στην παραγωγή άνθρακα ενόψει;

Oι Ινδονήσιοι παραγωγοί άνθρακα σχεδιάζουν μείωση της παραγωγής, προκειμένου να ενισχύσουν τις τιμές, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Πιο συγκεκριμένα, ο Pandu Patria Sjahrir, επικεφαλής της Indonesian Coal Mining Association, ανέφερε σε συνέδριο στις αρχές Ιουλίου ότι τα ανθρακωρυχεία της χώρας θα μειώσουν την παραγωγή κατά 115 εκατ. τόνους από τον στόχο των 595 εκατ. τόνων που είχε τεθεί για φέτος.

«Η Ένωση παραδέχτηκε ότι ένας έλεγχος της εθνικής παραγωγής είναι αναγκαίος, προκειμένου αυτή να κινηθεί φέτος στους 480 εκατ. τόνους και να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης διεθνώς».

Όπως τονίζει η Indonesian Coal Mining Association, οι περικοπές, σε συνδυασμό με τη στήριξη της κυβέρνησης, είναι μονόδρομος για την επιβίωση της βιομηχανίας άνθρακα της Ινδονησίας απέναντι στις προκλήσεις της πανδημίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ινδονησία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα θερμικού άνθρακα του κόσμου.

Φωτό: Alina Kuptsova/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.