Ναυτιλία μηδενικών εκπομπών: Συνεργειών συνέχεια

Ναυτιλία μηδενικών εκπομπών: Συνεργειών συνέχεια

256
Ναυτιλία μηδενικών εκπομπών: Συνεργειών συνέχεια

Μια νέα κοινοπραξία στο Μπέλφαστ, με επικεφαλής την Artemis Technologies, κατάφερε να εξασφαλίσει επιχορήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ύψους £33 εκατ., για την ανάπτυξη πορθμείων μηδενικών εκπομπών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Artemis Technologies, στόχος είναι η «επανάσταση» στις θαλάσσιες μεταφορές στην περιοχή.

Το εν λόγω project θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από τα συμβαλλόμενα στην κοινοπραξία μέρη και κατά συνέπεια η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα £60 εκατ. τα επόμενα τέσσερα έτη, δημιουργώντας παράλληλα πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα δέκα έτη.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν 13 εταίροι, μεταξύ των οποίων οι Belfast Harbour και Bombardier, αλλά και δημόσιοι φορείς. Η πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, Αρλίν Φόστερ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι για τη ναυτιλιακή και ναυπηγική κληρονομιά του Μπέλφαστ. Ωστόσο, είναι ακόμη πιο συναρπαστικό να κοιτάζουμε προς το μέλλον, όπου η Βόρεια Ιρλανδία για ακόμη μία φορά μπορεί να πρωτοστατεί στους τομείς των κατασκευών και της τεχνολογίας. Αποτίνω φόρο τιμής σε όλους όσοι εμπλέκονται στο έργο, το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα τα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίων φορέων σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η επένδυση μπορεί να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, αλλά ο αντίκτυπός της θα μπορούσε να γίνει αισθητός παγκοσμίως μέσω λύσεων για πιο βιώσιμες μεταφορές».

Φωτό: Artemis Technologies

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.