Ζάχαρη: Εκτόξευση για τη βραζιλιάνικη παραγωγή

Ζάχαρη: Εκτόξευση για τη βραζιλιάνικη παραγωγή

106
Ζάχαρη: Εκτόξευση για τη βραζιλιάνικη παραγωγή

H συνδυαστική παραγωγή ζάχαρης από τις νοτιοκεντρικές περιοχές της Βραζιλίας ανήλθε στους 10,56 εκατ. τόνους το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως τη 16η Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση κατά 57,09% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης UNICA.

Μόνο για τις πρώτες 15 ημέρες του Ιουνίου, η παραγωγή ζάχαρης άγγιξε τους 2,549 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση κατά 36,28% σε ετήσια βάση. Η αύξηση της παραγωγής στη Βραζιλία εν μέρει δικαιολογείται από τις αυξημένες τιμές για εξαγωγές σε σχέση με τις μειωμένες εγχώριες τιμές αιθανόλης.

Ενώ οι Βραζιλιάνοι παραγωγοί είχαν όλα τα απαραίτητα κίνητρα για την αύξηση της παραγωγής ζάχαρης, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την αιθανόλη, καθώς ο κορονοϊός και η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου τον Μάρτιο έπληξαν τις εγχώριες τιμές και την κατανάλωση. Κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως τη 16η Ιουνίου, η παραγωγή αιθανόλης έφτασε στα 8,04 δισ. λίτρα, μειωμένη κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.