Ακτοπλοΐα: Συνεχίζεται η ενίσχυση του δικτύου της χώρας

Ακτοπλοΐα: Συνεχίζεται η ενίσχυση του δικτύου της χώρας

191
Ακτοπλοΐα: Συνεχίζεται η ενίσχυση του δικτύου της χώρας

Συνεχίζεται σταθερά η πολιτική της ενδυνάμωσης του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας που ξεκίνησε πέρυσι με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για την σύνδεση τόσο της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, όσο και η σύνδεση των νησιωτικών περιφερειών μεταξύ τους.

Ειδικότερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για σειρά νέων άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών, οι οποίες από τον Νοέμβριο θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον δίκτυο, καθώς επίσης και για σειρά επιπλέον ακτοπλοϊκών συνδέσεων οι οποίες από τις αρχές Ιουλίου θα βελτιώσουν την επικοινωνία των νησιών.

Αναλυτικότερα για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου προκηρύσσονται νέες άγονες γραμμές που θα συνδέσουν τις Κυκλάδες με την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο με την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη με τα Δωδεκάνησα, προσφέροντας διαπεριφερειακή επικοινωνία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των νησιών. Συγκεκριμένα το Σ.Α.Σ. γνωμοδότησε θετικά για την :

-Αύξηση των επιδοτούμενων δρομολογίων στα Δωδεκάνησα από δύο (2) σε τρία (3) δρομολόγια όλο το χρόνο στη γραμμή Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Λειψοί – Πάτμος – Αγαθονήσι.

-Σύνδεση της Καρύστου με Κυκλάδες, στο δρομολόγιο Κάρυστο – Άνδρο – Τήνο – Σύρο.

-Αύξηση των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση της Γαύδου από τέσσερα (4) σε έξι (6) τη βδομάδα.

-Προκήρυξη νέας γραμμής η οποία θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο και το Βαθύ Σάμου.

-Αύξηση των δρομολογίων σύνδεσης της Θηρασιάς με τη Θήρα από τέσσερα (4) σε έξι (6) τη βδομάδα.

Πηγή: www.politischios.gr

Φωτό: Kookay/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.