Σιγκαπούρη: Η πρώτη εξ αποστάσεως επιθεώρηση σε ρυμουλκό πλοίο

Σιγκαπούρη: Η πρώτη εξ αποστάσεως επιθεώρηση σε ρυμουλκό πλοίο

607
Σιγκαπούρη: Η πρώτη εξ αποστάσεως επιθεώρηση σε ρυμουλκό πλοίο

Η εταιρεία PSA Marine σε συνεργασία με τον νηογνώμονα Bureau Veritas Marine Singapore (BV) πραγματοποίησαν τον πρώτο από κοινού εξ αποστάσεως έλεγχο ρυμουλκού πλοίου διπλού καυσίμου της PSA Marine.

Έχοντας και την υποστήριξη της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MPA), αυτή η συνεργασία αποτελεί την πρώτη στην οποία ένα ρυμουλκό πλοίο του νηολογίου της Σιγκαπούρης υπόκειται σε πλήρως τακτική ετήσια επιθεώρηση εξ αποστάσεως, δίχως τη φυσική παρουσία κάποιου επιθεωρητή επί του πλοίου.

Μέσω της χρήσης «έξυπνων» κινητών συσκευών και μιας εφαρμογής live-streaming, το πλήρωμα του ρυμουλκού πλοίου «PSA Aspen» καθώς και ο επιθεωρητής του γαλλικού νηογνώμονα κατάφεραν να εκτελέσουν επιτυχώς τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διεξαγωγή της επιθεώρησης.

«Οι καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις επιτρέπουν στην PSA Marine να ολοκληρώνει τις επιθεωρήσεις των πλοίων της εγκαίρως, παρά τον COVID-19, ενώ εξασφαλίζουν ότι τα ρυμουλκά μας συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους πελάτες μας χωρίς καθυστέρηση ή διακοπές», δήλωσε ο Peter Chew, διευθύνων σύμβουλος της PSA Marine.

«Ήμασταν έτοιμοι για τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων, ενώ παράλληλα αναπτύσσαμε και ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων απομακρυσμένων επιθεωρήσεων (RSCs). Βλέπουμε ότι η πανδημία έχει επιταχύνει την κατανόηση της προοπτικής των ψηφιακών υπηρεσιών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Bureau Veritas, David Barrow.

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς και οι περιορισμοί στον τομέα της μετακίνησης έχουν πλέον καταστήσει αναγκαία την εύρεση ψηφιακών λύσεων σε πολλούς τομείς της ναυτιλίας. Η PSA Marine ανέφερε ότι η πραγματοποίηση της εν λόγω επιθεώρησης αποτελεί απόδειξη της αποτελεσματικότητας των ψηφιακών λύσεων και θέτει τις βάσεις για την καθιέρωσή τους στο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.