Βραζιλία: Αύξηση της ροής φορτίων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου

Βραζιλία: Αύξηση της ροής φορτίων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου

87
Βραζιλία: Αύξηση της ροής φορτίων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου

Αυξήσεις κατέγραψαν τα βραζιλιάνικα λιμάνια στον όγκο φορτίων που χειρίστηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με δεδομένα της ANTAQ, τα βραζιλιάνικα λιμάνια χειρίστηκαν 341 εκατ. τόνους φορτίων τους πρώτους πέντε μήνες του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,7% σε σχέση με το 2019.

Κατά πολλούς Βραζιλιάνους οικονομολόγους, αυτή η αύξηση της ροής φορτίων στα λιμάνια της χώρας αποτελεί προϊόν της αυξημένης ζήτησης της Κίνας για βραζιλιάνικα αγαθά. Τη σκυτάλη στις κινεζικές εισαγωγές βραζιλιάνικων προϊόντων έχουν οι εξαγωγές φασολιών σόγιας και πετρελαίου, σημειώνοντας αύξηση κατά 41,5% και 44,5% αντίστοιχα σε σχέση με τους πρώτους πέντε μήνες του 2019.

«Οι προσδοκίες για το 2020 είναι η αύξηση του συνολικού αριθμού χειρισμού φορτίων από τους λιμένες. Τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν, κυρίως με τη βοήθεια του γεωργικού τομέα, λόγω της καλής συγκομιδής και της ισχυρής ζήτησης από την Κίνα», ανέφερε η ANTAQ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.