Νηολόγιο Παναμά: Καμία πτώση στις εγγραφές πλοίων

Νηολόγιο Παναμά: Καμία πτώση στις εγγραφές πλοίων

135
Νηολόγιο Παναμά: Καμία πτώση στις εγγραφές πλοίων

Σε θετική πορεία βρίσκεται ο Παναμάς, όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων που είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιό του. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία στο σύνολό της ένεκα της πανδημίας του Covid-19, το νηολόγιο του Παναμά κατέγραψε αυξήσεις στις εγγραφές πλοίων για το πρώτο τετράμηνο του 2020.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου εγγράφηκαν στο εν λόγω νηολόγιο 389 νέα πλοία. «Η συντονισμένη δουλειά μιας ομάδας που είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τους καθορισμένους στόχους αποτελεί κλειδί για τη διατήρηση της θέσης μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Εμπορικής Ναυτιλίας της Ναυτικής Αρχής του Παναμά (AMP), Rafael Cigarruista.

Εκ των 389 εγγεγραμμένων πλοίων, τα 137 είναι νεότευκτα, μειώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου του νηολογίου, ο οποίος πλέον ανέρχεται στα 18,3 έτη (συμπεριλαμβανομένου και του αλιευτικού στόλου).

Όσον αφορά τον τύπο των πλοίων, ο Παναμάς συνεχίζει να προσελκύει πλοία χύδην φορτίου, με 123 νέα bulk carriers.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το νηολόγιο του Παναμά, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός από τα πλοία του νηολογίου θα πρέπει σύντομα να διαλυθούν, ενώ παράλληλα οι νέες ναυπηγήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της πανδημίας του Covid-19. Οι αρμόδιες αρχές του νηολογίου έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν το έργο τους για τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του νηολογίου, το οποίο διατηρεί υψηλές θέσεις και αποδόσεις σε αριθμό εγγεγραμμένων πλοίων εδώ και 27 συνεχόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.