GasLog: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

GasLog: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

1333
GasLog: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση προέβη η GasLog Ltd. μέσω της έκδοσης 14,4 εκ μετοχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, έκαστη μετοχή πουλήθηκε στην τιμή των $2,5, συγκεντρώνοντας συνολικά $36 εκ.

Το 75% περίπου των μετοχών που εξέδωσε η GasLog απορροφήθηκε από στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων 6,5 εκ μετοχών, οι οποίες αγοράστηκαν από την Blenheim Holdings Ltd, εταιρεία που ανήκει στην οικογενεία Λιβανού και 4 εκ μετοχές, οι οποίες αποκτήθηκαν από θυγατρική εταιρεία του Ιδρύματος Ωνάση.

Επιπλέον, μετοχές από τη συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου απέκτησε και η οικογένεια Tung, της Orient Overseas Container Line (OOCL), η οποία διαθέτει εμπειρία 70 ετών στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gaslog, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση, από τους κυρίους μετόχους της εταιρείας προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή σταθερότητα, σε μια ιδιαίτερα ασταθή ναυλαγορά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι η παροχή ρευστότητας αλλά και η ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της GasLog Ltd., για την επιτυχή αντιμετώπιση των έντονων διακυμάνσεων της αγοράς λόγω του COVID-19.

Ο Paul Wogan, CEO της GasLog δήλωσε σχετικά «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενους που 2 από τους κύριους μετόχους μας υποστήριξαν για μια ακόμη φορά την εταιρεία. Επίσης θέλω να καλωσορίσω την οικογένεια Tung, η οποία διαθέτει μακρά παράδοση στη Ναυτιλία και ρίζες στην Ασία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.