5G Blueprint: το νέο ευρωπαϊκό project για τα logistics

5G Blueprint: το νέο ευρωπαϊκό project για τα logistics

214
5G Blueprint: το νέο ευρωπαϊκό project για τα logistics

Ένα νέο project έρευνας διεθνούς βεληνεκούς, το 5G Blueprint, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με σκοπό να εξετάσει κατά πόσο το teleoperation μπορεί να διευκολύνει και να βελτιώσει τις μεταφορές και τα logistics.

Το project αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Ολλανδίας, Βελγίου, Ελβετίας και Κροατίας. Το 5G Blueprint έχει λάβει επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 10 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Μεταξύ των μερών που θα συνεισφέρουν στη διεξαγωγή του project είναι υπουργεία, λιμενικές αρχές, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιχειρήσεις ιδιωτικών συμφερόντων. Βασικός στόχος του είναι η έρευνα στον τομέα ανταλλαγής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ τερματικών σταθμών και οχημάτων. Οι έρευνες αυτές αναμένεται να δώσουν μια πιο σαφή εικόνα για το αν και κατά πόσο η σε πραγματικό χρόνο ανταλλαγή δεδομένων μπορεί να καταστήσει τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας πιο αποτελεσματική.

Τομέα έρευνας του 5G Blueprint θα αποτελεί, επίσης, τόσο η ψηφιοποίηση όσο και οι τηλεπικοινωνίες, καθώς επίσης η ασφάλεια, η μείωση του κόστους του κλάδου των logistics, η ενίσχυση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών και η ενιαιοποίηση των διαδικασιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.