To Ρότερνταμ «φλερτάρει» με την Ινδία

To Ρότερνταμ «φλερτάρει» με την Ινδία

150
To Ρότερνταμ «φλερτάρει» με την Ινδία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ εξετάζει τις προοπτικές επένδυσης στις λιμενικές δραστηριότητες της Ινδίας και συγκεκριμένα στο Sagar Mala project, για τη βελτίωση του τομέα logistics της Ινδίας.

Ο Marc Aartsen, program manager τoυ International Port Projects του λιμανιού του Ρότερνταμ, δήλωσε ότι «η χωρητικότητα των ινδικών λιμανιών πρέπει να αυξηθεί, και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει και η ινδική κυβέρνηση. Βλέπουμε πολλές προοπτικές στην ινδική αγορά και έχουμε αποστείλει δύο εκπροσώπους του λιμανιού του Ρότερνταμ στην Ινδία».

Το λιμάνι του Ρότερνταμ αποτελεί μέτοχο σε δύο επιπλέον διεθνή projects, στη Sohar του Ομάν και στο Pecem της Βραζιλίας. Αν και είχε υπάρξει και στο παρελθόν ενδιαφέρον από το λιμάνι του Ρότερνταμ για επενδύσεις στις υποδομές της Ινδίας, καμία συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, οι βλέψεις της κυβέρνησης της Ινδίας για επενδύσεις σε υπάρχοντα και νέα λιμάνια μέσω του προγράμματος Sagar Mala, έχουν αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για μια πιθανή επένδυση από πλευράς του ολλανδικού λιμένα.

Φωτό: Jerry Lampen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.