Πορθμεία μηδενικών εκπομπών με φινλανδική υπογραφή

Πορθμεία μηδενικών εκπομπών με φινλανδική υπογραφή

152
Πορθμεία μηδενικών εκπομπών με φινλανδική υπογραφή

Η πολυετής εμπειρία της εταιρείας Wärtsilä, η οποία ειδικεύεται σε «έξυπνες τεχνολογίες» στον τομέα της ανάπτυξης μπαταριών και υβριδικών συστημάτων πρόωσης, επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά με την υπογραφή συμβολαίου για τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό δύο πορθμείων μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Τα πλοία που θα σχεδιάσει η Wärtsilä προορίζονται για τη διαχειρίστρια εταιρεία Boreal Sjö και θα ναυπηγηθούν στο Holland Shipyards της Ολλανδίας. Οι παραγγελίες για τα πλοία έγιναν τον Απρίλιο του 2020. Πέρα από την ειδική επιμέλεια επί του σχεδιασμού των πορθμείων, στις παροχές της Wärtsilä συμπεριλαμβάνεται και ο εξοπλισμός τους με κινητήρες ώθησης, μπαταρίες και συστήματα φόρτισης. Οι προαναφερθέντες εξοπλισμοί θα παραδοθούν στο ολλανδικό ναυπηγείο στις αρχές του 2021, ενώ τα πλοία αναμένεται να ξεκινήσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

«Αυτό το project αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του εύρους των δυνατοτήτων της Wärtsilä στον τομέα σχεδιασμού των πλοίων και στην παροχή εξοπλιστικών λύσεων. Αυτά τα πορθμεία, που θα λειτουργούν με μπαταρίες, αντιπροσωπεύουν το μέλλον της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ο σχεδιασμός τους αποτελεί προϊόν χρόνιας έρευνας και ανάπτυξης, στις οποίες η Wärtsilä έχει επενδύσει για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της ναυτιλίας», δήλωσε ο Account Manager, Newbuild Sales της Wärtsilä, René Zuidam.

«Τόσο η Wärtsilä όσο και η Holland Shipyards Group έχουν εκτεταμένη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση πλοίων και κοινό όραμα για την παροχή περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων στον τομέα των μεταφορών. Ο συνδυασμός τεχνογνωσίας των δύο εταιρειών θέτει εξαιρετικές βάσεις για μια πολύτιμη και επιτυχημένη συνεργασία», δήλωσε ο διευθυντής της Holland Shipyards, Marco Hoogendoorn.

Η παροχή του εξοπλισμού των πορθμείων αποκλειστικά από τη Wärtsilä αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς οποιαδήποτε επιπλοκή ή ανάγκη για ανταλλακτικά και συντήρηση παρέχονται από την ίδια την εταιρεία, εξοικονομώντας έτσι χρόνο. Ο σχεδιασμός δεν είναι ίδιος για τα δύο πορθμεία. Το ένα πορθμείο θα διαθέτει μήκος 30 μ. και μεταφορική ικανότητα δέκα οχημάτων και 100 επιβατών, ενώ το δεύτερο θα έχει μήκος 50 μ. και μεταφορική ικανότητα 35 οχημάτων και 149 επιβατών, συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος.

Αμφότερα τα πορθμεία θα εκτελούν τα δρομολόγια Launes-Kvellandstrand, Launes και Abelnes-Andabeløy και Andabeløy-Abelnes της Νορβηγίας.

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.