Containerships: Ενισχύονται οι ναύλοι

Containerships: Ενισχύονται οι ναύλοι

273
Containerships: Ενισχύονται οι ναύλοι

Οι εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν καταγράψει μειώσεις στη μεταφορική ικανότητα των πλοίων που διαχειρίζονται για τα προγραμματισμένα ταξίδια το Q3 στις τακτικές γραμμές του Ειρηνικού Ωκεανού και Ασίας-Ευρώπης. Παράλληλα, οι ναύλοι στον κλάδο παρουσιάζουν σημαντική άνοδο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης και δεδομένων Sea-Intelligence.

«Κατά την τρέχουσα εβδομάδα παρατηρείται μείωση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων των containerships λίγο παραπάνω από 4 εκατ. TEUs», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Sea-Intelligence, Alan Murphy.

Η Ocean Alliance (Cosco, OOCL, Evergreen, CMA CGM) έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει μειώσεις κατά 1-4% της μεταφορικής ικανότητας των πλοίων της για τις τακτικές γραμμές Ασίας-Ευρώπης, ενώ οι αντίστοιχες μειώσεις για την 2Μ (Maersk, MSC) και The Alliance (Hapag Lloyd, Yang Ming, One) κυμαίνονται μεταξύ 20-25% για αμφότερες τις συμμαχίες. Όσον αφορά τις τακτικές γραμμές του Ειρηνικού Ωκεανού, οι μειώσεις στη μεταφορική ικανότητα των πλοίων της Ocean Alliance κυμαίνονται μεταξύ 2-5%, 3-10% για την 2Μ και 9-15% για την The Alliance.

«Οι τιμές των ναύλων ενισχύονται επίσης περαιτέρω στις τακτικές γραμμές του Ειρηνικού και της Ασίας-Ευρώπης, με τους ναύλους της τακτικής γραμμής Ασίας-Δυτικής Ακτής ΗΠΑ να αυξάνονται κατά 102% και αυτούς της Ασίας-Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ κατά 22% μετά τους

χαμηλούς ναύλους με το πέρας του Νέου Κινεζικού Έτους», δήλωσε ο κ. Murphy. Οι ναύλοι των containerships στις τακτικές γραμμές Ασίας-Ευρώπης έχουν ομοίως σημειώσει αυξήσεις μετά το πέρας της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, με τις γραμμές Ασίας-Βόρειας Ευρώπης και Ασίας-Μεσογείου να καταγράφουν αυξήσεις κατά 21% και 13% αντίστοιχα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Φωτό: Tom Fisk/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.