Το «ευχαριστώ» του πάπα Φραγκίσκου στους ναυτικούς

Το «ευχαριστώ» του πάπα Φραγκίσκου στους ναυτικούς

246
Το «ευχαριστώ» του πάπα Φραγκίσκου στους ναυτικούς

«Το επάγγελμά σας στη θάλασσα και ως αλιείς έχει καταστεί ακόμα πιο σημαντικό δεδομένου ότι μας παρέχει τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά. Γι’ αυτό σας είμαστε ευγνώμονες». Με τα λόγια αυτά ο πάπας Φραγκίσκος εξήρε μέσω βίντεο  το έργο των ναυτικών και των αλιέων στις κρίσιμες αυτές συνθήκες της πανδημίας.

«Τους τελευταίους μήνες οι ζωές και η εργασία σας  έχουν αλλάξει σημαντικά και κάνατε και πρέπει να κάνετε σημαντικές θυσίες. Μένετε αρκετό καιρό στα πλοία χωρίς τη δυνατότητα να ξεμπαρκάρετε. Είστε μακριά από τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και τις πατρίδες σας και υπό το φόβο μόλυνσης του ιού. […] Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι και δεν σας ξεχνάμε. Σήμερα θέλω να σας προσφέρω ένα μήνυμα ελπίδας, παρηγοριάς μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε […] Η Παρθένος Μαρία να σας προστατεύει πάντα. Σας ευχαριστώ». Τα παραπάνω επεσήμανε ο πάπας Φραγκίσκος στο ευχαριστήριο μήνυμά του προς τους ναυτικούς, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τη μεγάλη συμβολή του ναυτικού επαγγέλματος στην ανθρωπότητα, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές συγκυρίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.