Αλλαγές πληρωμάτων: Πράσινο φως της Σιγκαπούρης για 4.000 περιπτώσεις

Αλλαγές πληρωμάτων: Πράσινο φως της Σιγκαπούρης για 4.000 περιπτώσεις

2253
Αλλαγές πληρωμάτων: Πράσινο φως της Σιγκαπούρης για 4.000 περιπτώσεις

Σημαντική είναι έως σήμερα η συμβολή της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MPA) αναφορικά με το σημαντικότατο ζήτημα της αλλαγής των πληρωμάτων. Η MPA έχει εγκρίνει περισσότερες από 4.000  «επιτυχημένες» περιπτώσεις αλλαγών πληρωμάτων, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Σιγκαπούρης και άλλους σχετικούς παίκτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μέχρι στιγμής η MPA έχει δώσει το πράσινο φως για αντικαταστάσεις πληρωμάτων σε περίπου 500 πλοία, όπως tankers, bulk carriers, containerships και υπεράκτια σκάφη, τα οποία διαχειρίζονται περισσότερες από 300 ναυτιλιακές εταιρείες. «Υπάρχει παγκόσμια ανάγκη για μεγάλο αριθμό αλλαγών πληρωμάτων. Έχουμε παρατηρήσει σημαντική αύξηση στις αλλαγές πληρωμάτων από την τελευταία μας εγκύκλιο (Port Marine Circular)», δήλωσε η επικεφαλής της ΜPA, Quah Ley Hoon.

Η MPA συνεργάζεται στενά με κυβερνητικές υπηρεσίες, ναυτεργατικά σωματεία καθώς και με τη ναυτιλιακή βιομηχανία για την πραγματοποίηση αλλαγών πληρωμάτων. Μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής τη Singapore Shipping Association (SSA), σε συνεργασία με τη Singapore Maritime Officers’ Union (SMOU), δημοσίευσε πρόσφατα κατευθυντήριες γραμμές για τις αλλαγές πληρωμάτων στη Σιγκαπούρη (Singapore Crew Change Guidebook).

Οι κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν διαδικασίες πραγματοποίησης ενός «ασφαλούς διαδρόμου», μέσω του οποίου διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα η εκάστοτε αντικατάσταση πληρώματος.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ναυλωμένη πτήση αποκλειστικά για μεταφορά ναυτικών από την MPA, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης, την Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου (Immigration & Checkpoints Authority) της χώρας, καθώς και με ναυτιλιακές εταιρείες. Δύο επιπλέον τέτοιες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.