To Βόρειο Πέρασμα ως κόμβος μεταφοράς LNG

To Βόρειο Πέρασμα ως κόμβος μεταφοράς LNG

452
To Βόρειο Πέρασμα ως κόμβος μεταφοράς LNG

H ρωσική Novatek κάνει ένα ακόμα βήμα για τη βελτιστοποίηση των logistics της στο Βόρειο Πέρασμα. Πιο συγκεκριμένα, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) για τη ναυπήγηση δύο φορτηγίδων αποθήκευσης LNG αξίας $748 εκατ. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2022.

Οι εν λόγω πλωτές μονάδες αποθήκευσης LNG, οι οποίες θα βρίσκονται η μία κοντά στο Μούρμανσκ και η άλλη στη Χερσόνησο Καμτσάτκα, θα χρησιμεύουν ως μόνιμες εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης. Ουσιαστικά, οι φορτηγίδες LNG δέχονται και αποθηκεύουν LNG πριν το μεταφέρουν σε άλλα πλοία. Μάλιστα οι συγκεκριμένες που παρήγγειλε η Novatek θα αποτελούν τις μεγαλύτερες στον κόσμο, καθώς θα μπορούν να αποθηκεύουν έως και 360.000 κ.μ. LNG.

Η Νοvatek, μέσω της νέας παραγγελίας, επιχειρεί να μειώσει τα κόστη μεταφοράς της και να βελτιστοποιήσει το δίκτυο εξαγωγών της από την Αρκτική στην Ευρώπη.

Φωτό: lloorraa/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.