Μείωση των εκπομπών άνθρακα: Ενεργειακοί κολοσσοί στο πλευρό της ναυτιλίας

Μείωση των εκπομπών άνθρακα: Ενεργειακοί κολοσσοί στο πλευρό της ναυτιλίας

189
Μείωση των εκπομπών άνθρακα: Ενεργειακοί κολοσσοί στο πλευρό της ναυτιλίας
Ναυτιλία

Η Τοtal αποτελεί το νέο μέλος της συμμαχίας Getting to Zero Coalition, που στόχο έχει να υποστηρίξει τις προσπάθειες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα, με την αρωγή βέβαια εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, στις υποδομές κ.α.

Η Getting to Zero Coalition προσβλέπει στην επίτευξη των βλέψεων του ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία κατά τουλάχιστον 50% ‒σε σχέση με τα επίπεδα του 2008‒ έως το 2050. Με τη συμμετοχή της στη συμμαχία, η Total πάει ένα βήμα παραπέρα τη δέσμευσή της προς τους πελάτες της στη ναυτιλιακή βιομηχανία για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ παράλληλα τους υποστηρίζει σε ό,τι αφορά την προμήθεια καθαρότερων ναυτιλιακών καυσίμων.

«Ως ένας από τους κυριότερους ενεργειακούς παίκτες, η Total ήδη αναπτύσσει καθαρότερα καύσιμα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Με τη συμμετοχή μας στη Getting to Zero Coalition, θέλουμε να προωθήσουμε την καινοτομία και τη συλλογική δράση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στη βιομηχανία για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της ναυτιλίας», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Total, Patrick Pouyanné.

Φωτό: B-joy Abraham/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.