Κινεζική ένωση δυνάμεων για την προώθηση του LNG

Κινεζική ένωση δυνάμεων για την προώθηση του LNG

77
Κινεζική ένωση δυνάμεων για την προώθηση του LNG

Η China State Shipbuilding Corporation (CSSC) ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαΐου υπέγραψε συμφωνία για το project «Guangdong Inland Ship liquified natural gas (LNG) Power Transformation» με την τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Guangdong καθώς και με την εταιρεία China National Offshore Oil Co (CNOOC).

Σκοπός της συμφωνίας είναι η προώθηση του καυσίμου LNG για τα πλοία που πραγματοποιούν εσωτερικούς πλόες στην επαρχία Guangdong. Η συμφωνία εφάπτεται της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, για την επίτευξη οικολογικής και οικονομικής σταθερότητας στις δραστηριότητες που διαδραματίζονται στον ποταμό Pearl River.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μετατροπή των μηχανών περίπου 1.500 πλοίων σε συμβατές με LNG, καθώς και τη δημιουργία 19 εγκαταστάσεων εφοδιασμού του εν λόγω καυσίμου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η CSSC.

Επιπλέον, η ναυπηγική εταιρεία τόνισε πως η διεκπεραίωση της συμφωνίας θα δει τη ζήτηση για καύσιμο LNG να αυξάνεται κατά περίπου 400.000 μετρικούς τόνους ετησίως, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση εκπομπών οξειδίων του αζώτου στην επαρχία Guangdong κατά 12,6%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.