Νιγηρία: Ο μεταλλευτικός κλάδος, «ασπίδα» απέναντι στην κρίση

Νιγηρία: Ο μεταλλευτικός κλάδος, «ασπίδα» απέναντι στην κρίση

114
Νιγηρία: Ο μεταλλευτικός κλάδος, «ασπίδα» απέναντι στην κρίση

H Παγκόσμια Τράπεζα παροτρύνει τη Νιγηρία να αναπτύξει τον μεταλλευτικό της κλάδο, προκειμένου να ξεπεράσει τις ανοιχτές πληγές του Covid-19, παρά να αναμένει την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η στρατηγική της αφρικανικής χώρας να βασιστεί στην άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού ίσως αποβεί μοιραία, καθώς διαφαίνεται στον ορίζοντα μια υπερπροσφορά από άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.

Σε κοινή ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, της PwC και του Nigerian Institute of Mining and Geosciences (NIMG) τονίζεται η ανάγκη η νιγηριανή κυβέρνηση να ενισχύσει τον εξορυκτικό κλάδο της χώρας για τον περιορισμών των οικονομικών απωλειών ελέω Covid-19.

Παράλληλα, τα τρία μέρη τονίζουν ότι μεταλλεύματα όπως το κοβάλτιο, το λίθιο, ο βαρύτης, το φωσφορικό άλας και το σιδηρομετάλλευμα καταγράφουν υψηλή ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελούν ενδεχόμενη πηγή εσόδων για τη Νιγηρία.

Φωτό: Ich bin dann mal raus hier/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.