Στα χέρια της Cosco η Shanghai Tanker

Στα χέρια της Cosco η Shanghai Tanker

252
Στα χέρια της Cosco η Shanghai Tanker

Η Cosco Shipping Energy Transportation Company, θυγατρική της Cosco Shipping Group, ανακοίνωσε το πλάνο της για τη συγχώνευση με την εταιρεία Shanghai Tanker, που διαχειρίζεται 49 πλοία με συνολική χωρητικότητα 4,73 εκατ. DWT. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η οποία αναμένεται στις 22 Ιουνίου, κατόπιν συνάντησης των μετόχων των εταιρειών, η Shanghai Tanker θα απορροφηθεί και επισήμως από την Cosco Shipping Energy Transportation.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς τους μετόχους, η ενσωμάτωση της Shanghai Tanker στην Cosco έχει ως στόχο τη «βελτιστοποίηση της δομής διαχείρισης και την ενίσχυση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης πλοίων του Cosco Group».

H Cosco Shipping Energy Transportation Company, η οποία ήδη κατέχει τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων στον κόσμο, συνεχίζει την επέκταση των δραστηριοτήτων μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εταιρεία διαθέτει στόλο περισσότερων από 150 δεξαμενόπλοιων και πρόσφατα συγκέντρωσε πρόσθετα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση δεξαμενόπλοιων που παραγγέλθηκαν το 2017, καθώς και για την περαιτέρω επέκταση του στόλου της εν μέσω πανδημίας.

Επιπλέον, η Cosco ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επεκταθεί και στον τομέα της διά θαλάσσης μεταφοράς LNG. Αυτή τη στιγμή παρέχει μεταφορικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν εξαγωγές LNG από την Αυστραλία, την Παπούα Νέα Γουινέα και τη Ρωσία στην Κίνα, ενώ σχεδιάζει επίσης την επέκταση του υπό διαχείριση στόλου LNG carriers.

Φωτό: PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.