Διώρυγα του Σουέζ: Πόσα πλοία διήλθαν τον Μάιο

Διώρυγα του Σουέζ: Πόσα πλοία διήλθαν τον Μάιο

1165
Διώρυγα του Σουέζ: Πόσα πλοία διήλθαν τον Μάιο

Μείωση του όγκου φορτίων κατά περίπου 10,1 εκατ. τόνους καταγράφηκε τον περασμένο μήνα από τη Διώρυγα του Σουέζ, σε σχέση με τα φορτία που διήλθαν από αυτήν την ίδια περίοδο του 2019, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής της Διώρυγας, Osama Rabie.

Ο κ. Rabie ανέφερε ότι περίπου 1.601 πλοία διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ τον Μάιο, μεταφέροντας 94,8 εκατ. τόνους φορτίων. Η μείωση των φορτίων, σύμφωνα με τον κ. Rabie, ήταν αποτέλεσμα της πτώσης του παγκόσμιου εμπορίου και της ζήτησης αγαθών λόγω των lockdown που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19.

Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας τόνισε, ωστόσο, ότι ο ρυθμός διέλευσης πλοίων παραμένει σταθερός. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις ένα πλοίο λιγότερο ταξίδεψε μέσω της θαλάσσιας οδού τον Μάιο σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019. Η υιοθέτηση ευέλικτων πολιτικών μάρκετινγκ και τιμολόγησης που αποσκοπούν στην υποστήριξη των πελατών και στη διατήρηση των ανταγωνιστικών υπηρεσιών του καναλιού αποτέλεσε, κατά τον ίδιο, καταλυτικό παράγοντα γι’ αυτή τη διατήρηση του ρυθμού διέλευσης των πλοίων.

Να σημειωθεί ότι η Διώρυγα του Σουέζ αποτελεί την ταχύτερη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και μία από τις σημαντικότερες πηγές προσέλκυσης ξένου συναλλάγματος για την αιγυπτιακή κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια στη χώρα έχει επιφέρει οικονομική κάμψη τα τελευταία χρόνια.

Φωτό: Stringer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.