CMA CGM: Στόχος για μηδενικές εκπομπές έως το 2050

CMA CGM: Στόχος για μηδενικές εκπομπές έως το 2050

57
CMA CGM: Στόχος για μηδενικές εκπομπές έως το 2050

Η CMA CGM ανακοίνωσε τη στρατηγική της για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 σε πρόσφατο teleconference, στο οποίο συμμετείχε ο πρόεδρος και CEO της γαλλικής εταιρείας, Rodolphe Saadé.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Saadé ήταν ένας εκ των εισηγητών στο UN Global Compact, στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Νορβηγή πρωθυπουργός Erna Solberg, ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, Κitack Lim, και αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.

Καθώς ο κόσμος μάχεται απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, ο επικεφαλής της CMA CGM επανάλαβε τη δέσμευση του γαλλικού ομίλου για μια πιο ισορροπημένη παγκοσμιοποίηση, η οποία συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και στον πλανήτη.

Παράλληλα, ο κ. Saadé τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι έως το 2023 να προμηθεύεται με ενέργεια, η οποία κατά 10% θα προέρχεται από εναλλακτικά καύσιμα. Την ίδια ώρα υπογράμμισε τον στόχο των μηδενικών εκπομπών άνθρακα από τα πλοία της CMA CGM έως το 2050.

«Το 2019 μειώσαμε τις εκπομπές μας CO2 κατά 6%, χάρη στις τεχνολογικές καινοτομίες και στη βελτιωμένη διαχείριση των λειτουργιών του στόλου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Saadé.

Υπενθυμίζεται ότι, εντός του 2020, η CMA CGM θα καθελκύσει τα νέα της containerships, μεταφορικής ικανότητας 23.000 TEUs έκαστο, τα οποία θα καίνε LNG για την κίνησή τους.

Προ ολίγων ημερών, η Ένωση Νορβηγών Εφοπλιστών συμφώνησε για μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τα πλοία έως το 2050, ενώ και η Maersk έχει δεσμευτεί για zero-emission μεταφορικές υπηρεσίες.

Φωτό: Viola/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.