Διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου: Οι νέες πρωτοβουλίες του DNV GL

Διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου: Οι νέες πρωτοβουλίες του DNV GL

306
Διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου: Οι νέες πρωτοβουλίες του DNV GL

Καθώς η υγειονομική κρίση του κορονοϊού σταδιακά υποχωρεί, η επιχειρηματική δραστηριότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει. Για την κρουαζιέρα, η διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού αποτέλεσε την κορυφαία προτεραιότητα. Προκειμένου να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων να συνεχίσουν με ασφάλεια τις δραστηριότητές τους, ο νηογνώμονας DNV GL ανέπτυξε την πιστοποίηση CIP-M.

Με την εν λόγω πιστοποίηση, οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές πλοίων διασφαλίζουν ότι διαθέτουν διαδικασίες και συστήματα για τη σωστή πρόληψη, τον έλεγχο και τον μετριασμό της μόλυνσης από τον ιό και συνεπώς για την προστασία των πελατών και των πληρωμάτων.

Στόχος του νηογνώμονα είναι οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη διαχείριση του κινδύνου εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών. Η CIP-M ενσωματώνει συγκεκριμένες προδιαγραφές, που διέπουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως το US CDC Vessel Sanitation Program, αλλά και κατευθυντήριες γραμμές σε εθνικό επίπεδο.

«Οι επιπτώσεις του Covid-19 στη ναυτιλιακή βιομηχανία, και συγκεκριμένα στην κρουαζιέρα, ήταν άνευ προηγουμένου. Ωστόσο, ελπίζω ότι με καινοτόμες ιδέες, όπως η CIP-M, μπορούμε να βοηθήσουμε τη βιομηχανία να κινηθεί ξανά με τρόπο που δίνει στους επιβάτες και στα πληρώματα την εμπιστοσύνη ότι έχουν ληφθεί απαιτητικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Knut Ørbeck-Nilssen, CEO του DNV GL – Maritime.

Ως μέρος της πιστοποίησης CIP-M, ο DNV GL θα αξιολογεί τις λειτουργίες των πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών υγιεινής, της προετοιμασίας και του χειρισμού των τροφίμων, των απαιτήσεων για αποστάσεις, της χρήσης εξοπλισμού ατομικής προστασίας από μέλη του πληρώματος, της συντήρησης βασικών συστημάτων δημόσιας υγείας, των διαδικασιών επιβίβασης και αποβίβασης. Παράλληλα, θα διενεργούνται επιθεωρήσεις και έλεγχοι τόσο στα πλοία όσο και στην ξηρά, για τη συμμόρφωση και τη βελτίωση των διαδικασιών υγείας.

Η Genting Cruise Lines θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα εφαρμόσει την πιστοποίηση CIP-M για την αξιολόγηση του συστήματος διαχείρισής της, ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος πιστοποίησης του πλοίου «Explorer Dream».

Φωτό: www.dnvgl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.