Bahri και LNGs: Αναβολή μέχρι νεωτέρας

Bahri και LNGs: Αναβολή μέχρι νεωτέρας

115
Bahri και LNGs: Αναβολή μέχρι νεωτέρας

Η σαουδαραβική κρατική ναυτιλιακή εταιρεία Bahri έχει αναστείλει τα σχέδια ναύλωσης έως και 12 LNG Carriers, καθώς η Sempra Energy καθυστέρησε την απόφασή της για το αν θα προχωρήσει τελικά σε ένα project εξαγωγών LNG στο Τέξας, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.

To περασμένο έτος, η Bahri εξέφρασε το ενδιαφέρον της να ναυλώσει τα πλοία αυτά από το 2025, ως μέρος της στρατηγικής της Saudi Aramco να εισέλθει δυναμικά στην αγορά φυσικού αερίου.

Τον Μάιο του 2019, η Saudi Aramco υπέγραψε 20ετή συμφωνία με τη Sempra Energy για την αγορά LNG από τον προγραμματισμένο τερματικό εξαγωγών στο Port Arthur. Ωστόσο, η Sempra Energy ανακοίνωσε μέσα στον Μάιο ότι αναβάλει την απόφασή της για την έναρξη του project έως το 2021, καθώς η πανδημία έχει συρρικνώσει την παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια.

Η Bahri διαχειρίζεται έναν διαφοροποιημένο στόλο 90 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων πετρελαιοφόρων, chemical tankers, product tankers και bulk carriers.

Φωτό: Erich Westendarp/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.