O Παναμάς προσελκύει παροπλισμένα πλοία

O Παναμάς προσελκύει παροπλισμένα πλοία

417
O Παναμάς προσελκύει παροπλισμένα πλοία

Με τη ζήτηση για θαλάσσιες μεταφορές να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ο Παναμάς αναδεικνύεται πλέον σε ανταγωνιστική επιλογή για τον παροπλισμό των πλοίων.

Οι αρμόδιες αρχές της χώρας προσφέρουν για 90 ημέρες δωρεάν υπηρεσίες ελλιμενισμού στον κόλπο του Παναμά για τα πλοία που είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιο του Παναμά. Στα εμπορικά πλοία διαφορετικών νηολογίων προσφέρεται δωρεάν ελλιμενισμός για δύο μήνες.

Σε ανακοίνωσή της, η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά ανέφερε ότι η γεωγραφική θέση της χώρας την καθιστά ιδανική επιλογή για τον ελλιμενισμό πλοίων, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά όπως ήρεμα νερά και ήπιους ανέμους, και έτσι μειώνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ενδεχόμενος παρατεταμένος παροπλισμός.

Η Νοτιοανατολική Ασία αποτέλεσε τον νούμερο ένα προορισμό για παροπλισμούς πλοίων τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, πλέον και άλλες χώρες επιχειρούν να έρθουν στο προσκήνιο, προσφέροντας τα χωρικά τους ύδατα για παροπλισμένα πλοία εν μέσω μειωμένης ζήτησης για θαλάσσιες υπηρεσίες λόγω Covid-19. Σύμφωνα μάλιστα με report από τον Lloyd’s Register, οι μαζικοί παροπλισμοί πλοίων θα αποτελέσουν χαρακτηριστικό του ναυτιλιακού γίγνεσθαι το 2020.

Φωτό: Chuttersnap/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.