Frontline: Σε υψηλά 12 ετών η κερδοφορία

Frontline: Σε υψηλά 12 ετών η κερδοφορία

145
Frontline: Σε υψηλά 12 ετών η κερδοφορία

H πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων Frontline ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του έτους.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημικής κρίσης, η εταιρεία σημείωσε κέρδη $165,3 εκατ., τα υψηλότερα τα τελευταία 12 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Robert Hvide Macleod, Chief Executive Officer της Frontline Management AS, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει άκρως ελκυστικές συμφωνίες χρονοναύλωσης και θα συνεχίσει να εξερευνά μελλοντικές ευκαιρίες. Ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για την πορεία της ναυλαγοράς, λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό orderbook και τις προοπτικές για αύξηση των ροών πετρελαίου καθώς ανακάμπτει η οικονομία.

Στη σχετική ανακοίνωση εκτιμάται ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα ανακάμψει τους επόμενους 18 μήνες και το 2021 θα επανέλθει στα 100 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Επιπλέον αναφέρεται ότι η τάση για πλωτή αποθήκευση πετρελαίου δεν θα διαρκέσει για πάντα.

Η Frontline ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρά σε αναβολή της εγκατάστασης scrubbers σε δύο VLCCs και δύο Suezmaxes, κυρίως λόγω των ισχυρών ναύλων αλλά και της συρρίκνωσης του spread μεταξύ LSFO και HSFO σε σημαντικά λιμάνια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.