Σε ιδιωτικά χέρια οκτώ τερματικοί σταθμοί στη Βραζιλία

Σε ιδιωτικά χέρια οκτώ τερματικοί σταθμοί στη Βραζιλία

164
Σε ιδιωτικά χέρια οκτώ τερματικοί σταθμοί στη Βραζιλία

Το Υπουργείο Υποδομών της Βραζιλίας υπέγραψε οκτώ νέα συμβόλαια για τη διαχείριση τερματικών σταθμών από ιδιώτες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Αgencia Nacional de Transporte Acuático de Brasil (ANTAQ) δήλωσε πως είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι, δεδομένης της κατάστασης σχετικά με την πανδημία, ο τομέας παραμένει ιδιαίτερα ενεργός με την υπογραφή των οκτώ συμβολαίων.

Η Petrocity Portos SA σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 540 εκατ. δολάρια στον τερματικό σταθμό São Mateus, που χρησιμοποιείται από containerships και πλοία μεταφοράς γενικού φορτίου.

Εκτιμάται ότι από τον συγκεκριμένο σταθμό θα μεταφέρονται πλέον ετησίως 1,1 εκατ. τόνοι γενικού και χύδην ξηρού φορτίου, 475.000 οχήματα και 19,23 εκατ. τόνοι εμπορευματοκιβωτίων.

Οι εταιρείες που θα διαχειριστούν τους άλλους τερματικούς σταθμούς είναι η Dock Brasil Engenharia e Serviços SA, η MFX do Brasil Equipamentos de Petróleo Ltda και η Camera Agroalimentos SA.

Φωτό: Andrés López Maldonado/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.