Ο Covid-19 φέρνει ψηφιακές συναλλαγές στη ναυτιλία

Ο Covid-19 φέρνει ψηφιακές συναλλαγές στη ναυτιλία

1163
Ο Covid-19 φέρνει ψηφιακές συναλλαγές στη ναυτιλία

Καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες στρέφονται ακόμα περισσότερο σήμερα σε ψηφιακές λύσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19, επιταχύνεται η ζήτηση για ψηφιακές πληρωμές τόσο των ναυτικών όσο και των οικογενειών τους.

Με γνώμονα το παραπάνω, η εταιρεία ShipMoney, με έδρα τη Florida, λάνσαρε τις υπηρεσίες ShipMoney Virtual Cards και Transfer Marketplace, με σκοπό τη διευκόλυνση και την επίσπευση των πληρωμών στους ναυτικούς εν μέσω της πανδημίας. Η υπηρεσία Virtual Cards δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης των μελών του πληρώματος στους λογαριασμούς τους, απευθείας από την εφαρμογή της ShipMoney. Η υπηρεσία Transfer Marketplace αποτελεί μια ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ναυτικοί θα μπορούν να στέλνουν εμβάσματα στις οικογένειές τους με πιο αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο. Πριν από την αποστολή χρημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα κόστη συναλλαγής και τους χρόνους παράδοσης, βελτιώνοντας έτσι το περιβάλλον των συναλλαγών.

Ο πρόεδρος της ShipMoney, Stuart Ostrow, εξέφρασε την κατανόησή του προς όλους τους ναυτικούς για το έργο που επιτελούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τόνισε ότι οι υπηρεσίες της ShipMoney είναι ένας τρόπος διευκόλυνσης της καθημερινότητάς τους.

Με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται (αν και με μειωμένους ρυθμούς), ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός χωρών επιλέγουν να κάνουν το βήμα προς μια οικονομία χωρίς τη χρήση μετρητών. Ενδεικτικά, οι αναλήψεις από μηχανήματα ATM μειώθηκαν μέχρι και 60% στην Ιαπωνία και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.