Κρουαζιέρα: Πότε θα επέλθει η κανονικότητα

Κρουαζιέρα: Πότε θα επέλθει η κανονικότητα

404
Κρουαζιέρα: Πότε θα επέλθει η κανονικότητα

H Royal Caribbean Cruises Ltd. και η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. ανακοίνωσαν την Τετάρτη 20 Μαΐου ότι παρατείνουν την αναστολή των ταξιδιών τους για ακόμα έναν μήνα, έως τις 31 Ιουλίου, εν μέσω πανδημίας.

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας μαζί με τις αερομεταφορές αποτελούν ίσως τους κλάδους των μεταφορών που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Μάλιστα η κρουαζιέρα έχει απασχολήσει από την πρώτη στιγμή εξάπλωσης του ιού τα διεθνή ΜΜΕ και δεν είναι λίγοι αυτοί που την κατηγορούν ότι ουσιαστικά συντέλεσε στην εξάπλωση του ιού, κατακεραυνώνοντας έτσι τη δημόσια εικόνα της.

Η Royal Caribbean έκανε λόγο για υψηλές ζημίες το β΄ τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους δανεισμού, καθώς χρειάζεται άμεση ρευστότητα $590-610 εκατ. για την αποπληρωμή τόκων έως το τέλος του έτους. Η εταιρεία εκτίμησε ότι, με το άνοιγμα της Κίνας, ο όγκος κρατήσεών της θα αυξηθεί αλλά βραδέως, λόγω της αύξησης της ζήτησης για κρουαζιέρα το εναπομείναν διάστημα του 2020 και το 2021.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και για την Carnival Corp. και τη Norwegian Cruise, οι οποίες αναμένουν σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης.

Φωτό: Mohamed HAKIM/PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.