Yang Ming και Evergreen εκπέμπουν SOS

Yang Ming και Evergreen εκπέμπουν SOS

311
Yang Ming και Evergreen εκπέμπουν SOS

H κυβέρνηση της Ταϊβάν ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων ύψους $1 δισ., προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά εγχώριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της liner ναυτιλίας και έχουν πληγεί από την πανδημία.

Το συγκεκριμένο πακέτο προορίζεται για μεσαίες και μεγάλες εταιρείες διαχείρισης containerships, τερματικών εμπορευματοκιβωτίων κ.ά. Πέραν αυτού, η κυβέρνηση θα επιδοτήσει μέρος της επιτοκιακής επιβάρυνσης σε νέα δάνεια που θα ληφθούν από τις εν λόγω εταιρείες, με το συνολικό ύψος της βοήθειας να ανέρχεται στα $8,1 εκατ.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ταϊβάν ζήτησε από τις εταιρείες που θα συμπεριληφθούν στο τελευταίο αυτό μέτρο να δώσουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή των απολαβών των εργαζομένων.

Οι εταιρείες διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Yang Ming και Εvergreen κατέγραψαν αντίστοιχα ζημίες $27,3 εκατ. και $14,7 εκατ. κατά το α΄ τρίμηνο του έτους. Η Yang Ming ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές της επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία το α΄ τρίμηνο, εκτιμώντας ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί το β΄ τρίμηνο. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η ταϊβανέζικη κυβέρνηση δεσμεύτηκε προ ημερών να αγοράσει μετοχές ύψους $300 εκατ. από τη Yang Ming, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.