Απώλειες 20-25% στη διακίνηση βλέπει η Maersk

Απώλειες 20-25% στη διακίνηση βλέπει η Maersk

128
Απώλειες 20-25% στη διακίνηση βλέπει η Maersk
Φωτό: U_b0una7te/Pixabay

Παρά τον σημαντικό αντίκτυπο του Covid-19 στην αγορά, η A.P. Moller-Maersk κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 κέρδη $197 εκατ. Η δανέζικη εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τα λειτουργικά της κέρδη κατά 23%, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν από τα $9,5 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2019 στα $9,6 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής της Maersk, Søren Skou, φάνηκε ανήσυχος και δήλωσε ότι ο συνολικός διακινούμενος όγκος εμπορευματοκιβωτίων μέσω του στόλου της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να μειωθεί κατά 20-25% λόγω της διαρκώς μειωμένης ζήτησης. Η προσαρμοστικότητα και οι καλές οικονομικές επιδόσεις της Maersk, ωστόσο, την καθιστούν ικανή να αντεπεξέλθει στην κρίση. Όπως και άλλες εταιρείες της liner ναυτιλίας, έτσι και η Maersk έχει προβεί στην ακύρωση πολλών ταξιδιών, κυρίως στις τακτικές γραμμές Ανατολής-Δύσης. Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020 τα ακυρωθέντα ταξίδια έφτασαν τα ενενήντα, ενώ για το δεύτερο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα εκατόν σαράντα.

Φωτό: U_b0una7te/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.